Benedictus penning

De Benedictuspenning komt van het grootste klooster in de wereld, Monte Cassino, waar Donato Ogliari, een goede vriend van pastor Sjaak, nu de abt is. Het klooster is gebouwd over het graf van de H. Benedictus. Benedictus is de stichter van de Benedictijnen en de Patroon van Europa. Bij elke 6 maanden voorzitterschap van de EU, gaat de toorts van Benedictus vanuit dit klooster naar het Europese land dat dan de EU voorzit. 

Jaarlijks geeft Monte Cassino een penning uit aan vrijwilligers die het verschil maken in Europa. Tijdens het laatste bezoek van pastor Sjaak op zijn wijdingsdag op 25 oktober gaf bisschop Donato een penning aan hem met het verzoek om binnen mijn kring iemand hier een plezier mee te doen. Donato was in Wervershoof voor zijn wijding in 1986 en bij de oprichting van Brasili-Ja door burgemeester Meijer. Pastor Sjaak vertelde hem dat deze groep nog steeds bestaat en inmiddels een wereldwijd verschil maakt. Een "logische" keuze dus dat dit rode doosje naar de secretaris van de Stichting gaat....

Het is gewoon een bescheiden internationaal teken van Dank Je Wel en waardering voor de secretaris en voor alles waar de mooie werkgroep al zoveel jaar mee bezig is. Het mooiste was het daverend instemmend applaus vanuit de kerk toen de penning op Oudejaarsavond aan Kees Ooijevaar werd uitgereikt..

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

┬ęCopyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl